1989 besluttede en lille gruppe Valløbyboere, at der var behov for at komme af med nogle overflødige kilo. De begyndte at løbe sammen, og både de selv og deres i begyndelsen undrende tilskuere bemærkede, at det faktisk hjalp på vægt og velvære. Flere sluttede sig til, gruppen af løbere voksede, og “Valløby Motion af 1989” tog form. Klubben fik fast tilholdssted i Brugsens garage, hvorfra en skare af ihærdige motionister hver lørdag kl. 14 drog ud på 5 eller 10 km lange løbeture i den skønne natur omkring Valløby.
Arbejdet med at drive klubben blev organiseret omkring et “løbsudvalg”, medlemmerne blev udstyret med T-shirts med logo, der blev indført et beskedent kontingent på 20 kr. pr. sæson, og Jørgen Møller Jensen blev formand.
I slutningen af 1990’erne måtte Brugsen i Valløby desværre lukke, og klubben mistede sit samlingssted. Men ikke ret længe, for den daværende præst i Valløby tilbød meget gæstfrit at stille gårdspladsen foran Præstegården, Konfirmandstuen og et hjørne af redskabsskuret til rådighed for klubben.
I mange år trivedes Valløby Motion under Jørgen Møller Jensens kyndige og omsorgsfulde ledelse. Medlemstallet voksede, der kom ruter med distancerne 3, 6,5 og 8 km til, der blev arrangeret Valløbyløb og deltagelse i løb rundt omkring på Sjælland, og løberne fik selskab af gangere. Valløby Motion blev en “institution” på Nordstevns, og den blev en vigtig del af mange af medlemmernes tilværelse. Chokket var derfor stort, da Jørgen i 2019 meddelte, at der var behov for, at yngre kræfter tog over. Næste sæson ville blive den sidste for det gamle løbsudvalg.
Men yngre kræfter var ikke lette at finde, så en overgang så det ud til, at 2020 ikke bare ville blive sidste sæson for løbsudvalget, men for klubben i det hele taget.
Heldigvis gik det ikke så galt. En lille gruppe dedikerede Valløby Motion’ister bukkede under for gruppepresset og deres egen kærlighed til klubben og tilbød at køre Valløby Motion videre.
Men så kom pandemien! I 2020 lukkede samfundet ned og Valløby Motion måtte også indstille alle aktiviteter. Generationsskiftet blev udsat et år, så Jørgen og resten af løbsudvalget fik mulighed for at takke af på behørig vis. Efter sæson 2021 blev der holdt en mindeværdig fest i Valløby Forsamlingshus, en overdragelsesfest, hvor den gamle formand, Jørgen Møller Jensen, gav stafetten videre til den nye, Dan Ehlert Nielsen.
Det nye udvalg overtog ledelsen i 2022 og besluttede fra starten, at der ikke var behov for store ændringer. Ånden fra 1989 skulle leve videre, så klubben kunne forblive et sted, hvor man både får en sund sjæl og et sundt legeme. Det vigtigste er ikke konkurrence, men socialt samvær omkring det at dyrke motion.
Ændringer i det omkringliggende samfund gjorde dog visse justeringer nødvendige. Konkurrencen fra andre arrangementer er voksende, hvilket betyder, at medlemstallet er begyndt at dale, og det årlige store Valløbyløb kan ikke længere tiltrække nok eksterne deltagere til, at det kan løbe rundt. Klubben satser derfor mindre på de udadvendte aktiviteter og mere på de sociale rammer omkring klubbens egne medlemmer.
Efter sæson 2022 var det nødvendigt at foretage den nok største forandring i klubbens dagligdag. Præstegården i Valløby var ikke længere så ideel som samlingspunkt. I stedet er klubben flyttet 500 m op ad Vallørækken til nr. 33, hvor Dan Ehlert Nielsen og Kirsten Lech-Rasmussen - henholdsvis klubbens formand og kasserer - stiller deres have og terrasse til rådighed som mødested ved de ugentlige løb, der stadig finder sted hver lørdag kl. 14 fra medio marts til medio oktober.

 

Til toppen

Klik her for at få dit eget GoMINIsite